Cont Google Compania Mea: ce avantaje iti aduce?

Un cont Google Compania Mea este util acelor afaceri care doresc vizibilitate acolo unde intentia utilizatorilor este de a gasi produse si servicii locale. Doresti o pozitionare locala de top? Iti impartasim din experienta noastra.
cont google compania mea

Ce este un cont Google compania mea?

 

Un Cont Google compania mea este un cont pe care Google iti ofera posibilitatea sa il deschizi, cu scopul de a castiga vizibilitate acolo unde intentia utilizatorilor este de a gasi produse si servicii locale. Crearea acestui cont este gratuita si se face in baza unei adrese de g-mail. Pentru activare, vei primi un cod transmis prin posta, e-mail sau telefon. Imagineaza-ti ca ai o cofetarie, un restaurant, o spalatorie auto sau orice alt business intr-o locatie fizica. Cu siguranta exista in vecinatate multi oameni care ar putea beneficia de serviciile tale dar poate nu au auzit de afacerea ta. Prin deschiderea unui cont Google compania mea, afacerea ta devine vizibila celor din zona si poti astfel fi localizat cu usurinta de catre potentialii client.

 

Ce informatiile vor trebui specificate intr-un cont Google compania mea?

 

 1. Numele afacerii asa cum apare specificat in site;
 2. Locatia afacerii: adresa complete pe care Google o va afisa pentru a trimite clientul la tine;
 3. Telefonul unde poti fi contactat;
 4. Orarul de functionare pentru locatia respectiva;
 5. Adresa URL a site-ului;
 6. Tipul afacerii: categoria in care intra afacerea ta;
 7. Informatii despre afacere: poti prezenta, pe scurt, principalele atuuri/servicii/produse intr-un mod atractiv care sa starneasca interesul.
 8. Imagini: poti adauga ce imagini consideri tu ca sunt representative pentru afacerea ta. Trei sunt insa importante: fotografia de profil, fotografia cu logo-ul si fotografia de coperta.

 

Care sunt avantajele deschiderii unui cont Google compania mea?

 

Mentinerea acuratetii informatiilor despre afacerea ta, respectiv orarul de functionare, adresa site-ului tau, numerele de telefon, locatia. Toate aceste informatii vor fi afisate online de catre Google iar tu le vei administra prin intermediul unui cont Google compania mea.

Ofera clientilor suficiente informatii pentru a imbunatati interactiunea lor cu afacerea ta. In contul de Google compania mea vei posta poze cu businessul tau, serviciile tale, poze  care vor fi vizibile oricarui utilizator. Clientii iti pot lasa review-uri, iar tu le poti raspunde.

Crearea unui cont de GMB creste rata de conversie si brand awarenessul. Traficul organic pe site va creste si noi clienti interesati in produsele tale te vor contacta.

 

Tu ai un cont Google compania mea?

 

Daca raspunsul este da, afla care sunt  5 recomandari de top ale unui specialist in optimizare SEO.

 1. Creaza cate un cont diferit pentru fiecare locatie in parte. Fie ca detii magazine in zone diferite, fie ca ai locatii in mall-uri diferite, este recomandat ca fiecare locatie sa aiba contul ei, pentru ca cel putin numarul de telefon si adresa vor fi diferite.
 2. Chiar daca oferi aceleasi produse/servicii in toate locatiile tale, creaza landing pages diferite pe cat posibil pentru fiecare locatie, vei imbunatati astfel rankingul si vizibilitatea lor in Google.
 3. Tine cont ca pentru fiecare URL sa aplici un tracker unic (UTM unic). Astfel segmentarea ulterioara a datelor din contul Google Search Console se va putea face cu usurinta prin aplicarea unui filtru de pagina dupa URL in sectiunea Statistici de cautare.
 4. Chiar daca oferi aceleasi produse/servicii in toate locatiile tale, creaza landing pages diferite pe cat posibil pentru fiecare locatie, vei imbunatati astfel rankingul si vizibilitatea lor in Google.
 5. Implementeaza schema.org pentru date structurate. Schema.org este cod prin care motorul de cautare intelege mai bine continutul paginii si legatura dintre elementele acesteia. Sintaxele permise de Google in folosirea datelor structurate sunt: JSON-LD (recomandat a fi folosit ori de cate ori este posibil), Microdata si RDFa.

Optimizarea SEO propusa de compania noastra are ca obiectiv aducerea in prima pagina a afacerii tale, in cel mai scurt timp posibil. Contacteaza-ne si afla ce putem face pentru business-ul tau.

Resurse: https://support.google.com/business/answer/3038063?hl=ro&co=GENIE.Platform%3DAndroid

#Googlemybusiness

 

 

Web Designers Alley

Agentie de web design si promovare online. Articole despre: web design, creare website profesional, realizare magazin online, servicii optimizare SEO, ce inseamna SEO, campanii Google Ads si campanii Facebook Ads,

Articole recente:

Call Now Button