Culori site – Care este importanta culorilor intr-un site

Imaginează-ți că vei crea site-ul perfect pentru afacerea ta. Totul este perfect, aspectul, performanța tehnica, navigarea, textele. Insa cum alegi culorile pe care sa le folosesti in site? Culoarea joacă un rol important în modul în care oamenii percep lumea. În consecință, poate afecta radical modul în care este perceput un site web. O culoare poate transmite un sentiment pozitiv sau unul negativ. Deci, cum le alegem?
culori site

Culori site – cum sa le alegi

În acest articol, iti voi dezvalui 6 secrete importante despre alegerea culorilor, pornind de la elemente de baza ale psihologiei in vanzari. Să începem!

#1  Culori site vs Asocierile de culori – le dezvoltăm de la o varsta frageda și, de obicei, rămân toata viata cu noi. Majoritatea devin instinctive, subconștiente. Multe sunt universale. Toată lumea învață, de exemplu, să asocieze galbenul cu soarele. Studiile despre culori din ultimii ani arata că americanii asociază invidia cu negrul, verdele și roșul, în timp ce rușii cred că negrul, violetul și galbenul sunt culorile invidioase.

#2  Culori site vs Teoria culorilor  – exista culori primare, secundare și terțiare.

Culorile primare sunt acele culori care nu pot fi realizate amestecând alte două culori: roșu, galben și albastru.

Culorile secundare sunt culorile create prin amestecarea a două culori primare.

Culorile terțiare sunt create prin amestecarea unei culori primare și a unei culori secundare aflate una lângă alta pe paleta de culoare.
Intr-al doilea rand exista culori calde și reci. Roșul, portocaliul și galbenul sunt clasificate ca fiind culori calde, în timp ce albastru, verde și violet sunt clasificate ca fiind culori reci.
În al treilea rând, să înțelegem si nuanțele de culoare, Nu orice culoare pe care o vezi si iti place este o culoare pură. Pot exista culori suprasaturate sau desaturate. Saturația unei culori inseamna cât de strălucitoare sau plictisitoare este culoarea. Deci, cum alegem combinațiile de culori care sa placa?

#3  Culori site vs Combinații de culori – ce culori funcționează bine împreună aflam studiind teoria culorilor. Există cateva combinații principale de culori: complementare, complementare divizate, triade și tetradice, analoge și monocromatice.

O combinație complementară de culori va fi compusă dintr-o culoare caldă și o culoare rece. Roșu și verde este o pereche complementară populară. Triadele folosesc culori care sunt distanțate uniform pe paleta de culoare cum ar fi roșu, albastru și galben. Culorile monocromatice sunt pur și simplu variații ale aceleiași culori.

#4  Culori site vs Keep it simple – când alegi schema de culori, gandeste-te la simplitate. Menținerea simplitatii are două mari avantaje. Primul avantaj este ca dacă ai doar câteva culori in lucru, totul va arăta unificat.
Al doilea avantaj este că vizitatorii care intra pe site nu trebuie să muncească prea mult pentru a procesa ce se întâmplă, obosindu-si astfel ochii.

#5 Culori site vs  Contrastarea culorilor – contrastul este unul dintre cele mai importante elemente deoarece astfel se creeaza impact. Contrastul poate atrage atenția asupra anumitor părți ale paginii si pune in valoare anumite informatii sau oferte comerciale.

#6  Culori site vs culori brand – daca brandul este deja asociat cu anumite culori se poate utiliza paleta de culori existentă pentru a stabili schema de culori a site-ului. Sau poate fi necesara o ajustare a culorilor marcii si gasirea unor noi asocieri de culori mai in acord cu valorile brandului promovat.

CULORI SITE – Asociere culoare vs emotie

 

Rosu – pasiune, putere, pericol, excitement

Albastru – calm, incredere, pace, echilibru

Verde – natura, pace, liniste, sanatate, abundenta

Galben – optimism, prietenie, creativitate

Portocaliu – distractie, libertate, caldura, confort

Purpuriu: lux, mister, loialiate, creativitate

Roz: crestere, generozitate, veselie, inocenta

Maro: natura, protectie, suport, siguranta

Negru: eleganta, putere, control

Alb: eleganta, puritate, sinceritate

Culorile pe care le alegem  transmit emotii pozitive sau negative. Aceste emotii pot influenta decizia de cumparare a utilizatorului. Alegerea culorilor este o parte importanta atunci cand realizazi un site web. Poti asigura o interfata prietenoasa, folosind culori luminoase care sa puna in valoare produsele sau serviciile pe care le oferi.

In concluzie, alegerea corecta si eficienta a culorilor joaca un rol deosebit de important in crearea unui site web, astfel incat afacerea ta sa fie pusa in valoare asa cum merita.

Citeste mai multe articole despre marketing accesand blogul Web Designers Alley. Poti fi la curent cu ultimele noutati abonandu-te la newsletterul nostru.

Resurse suplimentare: https://www.flux-academy.com/blog/how-to-strategically-use-color-in-website-design

#culori site

Web Designers Alley

Agentie de web design si promovare online. Articole despre: web design, creare website profesional, realizare magazin online, servicii optimizare SEO, ce inseamna SEO, campanii Google Ads si campanii Facebook Ads,

Articole recente:

Call Now Button