Cuvinte cheie SEO – ce sunt si care este rolul lor

Este importanta intelegerea intentiei de cautare a utilizatorului deoarece in functie de intentia acestuia putem deosebi mai multe tipuri de expresii cheie. Ce sunt cuvintele cheie si cum se concepe o strategia SEO in jurul acestora? Afla mai multe citind articolul nostru despre cuvintele cheie si importanta lor in SEO.
cuvinte cheie seo

Intentia de cautare vs cuvinte cheie SEO

 

Este importanta intelegerea intentiei de cautare a utilizatorului deoarece in functie de intentia acestuia putem deosebi mai multe tipuri de expresii cheie. Ulterior, se va stabili strategia de optimizare in functie de fiecare tip de cuvant cheie identificat.

 

Ce inseamna cuvinte cheie SEO

 

Cuvintele cheie sunt acele expresii / fraze reprezentative pentru afacerea ta, care se regasesc inserate in continutul unui site si care ofera posibilitatea potentialilor clienti sa iti descopere businessul. Cuvintele cheie sunt esentiale in SEO.

 

Clasificare cuvinte cheie SEO dupa intentia de cautare a utilizatorului:

 

 • Cuvinte cheie SEO informationale: clientul este in stadiul de colectare a informatiilor despre ceea ce doreste sa achizitioneze. El constientizeaza ca are o problema si cauta o solutie pentru a si-o rezolva. In aceasta etapa, utilizatorul cauta doar informatii iar interogarile arata cam asa: “durere de cap”, “imbracaminte groasa”, “cauciucuri de iarna” etc.
 • Cuvinte cheie SEO de tip investigatie comerciala: utilizatorul doreste sa stie ce produse/servicii/branduri sunt cele care ii pot rezolva problema. Exemple: “Bayer”, “Peek&Clopenburg”, “Michelin”. De mentionat ca, adoptand o strategie de content marketing potrivita, i se poate oferi utilizatorului, prin intermediul articolelor din blog, continut educational care sa il ajute sa gaseasca cel mai bun raspuns la problema sa. Articolele de tip investigatie comerciala se vor remarca prin: obiectivitate, detalii tehnice amanuntite, transparenta si structura comparativa.
 • Cuvinte cheie  SEO navigationale: utilizatorul stie, in aceasta etapa, ce produse/servicii ii vor rezolva problema. El navigheaza acum pentru a gasi cel mai bun pret, cel mai rapid termen de livrare s.a.m.d. Interogarile vor incepe cu “cel mai bun”, “cea mai”.
 • Cuvinte cheie SEO  tranzactionale: utilizatorul este decis sa cumpere si va introduce in caseta de search Google exact produsul pe care l-a identificat ca fiind in acord cu nevoia sa.

 

Clasificare cuvinte cheie SEO dupa dimensiune, relevanta, locatie si semantica:

 

 • Generale: alcatuite de obicei dintr-un cuvant. Exemplu: “seo”
 • Semi-generale: alcatuite din 2-3 cuvinte. Exemplu: “optimizare seo”
 • Long-tail words: expresii ce contin mai mult de 3 cuvinte. Exemplu: “ce inseamna optimizarea seo
 • Long-term evergreen words: cuvinte cheie relevante pe termen lung
 • short-term words: cuvinte cheie relevante pe termen scurt  (spike-uri virale)
 • geo-targeting words: cuvinte cheie prin care se targheteaza o anutia zona / locatie geografica
 • customer-defining: cuvinte cheie specifice unei anumite audiente
 • latent semantic indexing words: cuvinte cheie apropiate de cuvantul cheie principal, asemenator acestuia din punct de vedere semantic

 

Cuvinte cheie SEO – rolul lor in procesul de optimizare al unui site

 

Atunci cand se creaza content, principala greseala de evitat este aceea de a promova servicii/produse fara utilitate pentru utilizator.  Accentul trebuie pus pe informatii punctuale si nu pe cele de ordin general. Contentul trebuie astfel conceput incat sa prezinte principalele caracteristici ale produsului, pe cat posibil in termeni de comparatie cu alte produse sau servicii existente in piata. Specialistii recomanda evitarea unei abordari partinitoare la descrierea produsului. Important este: cum se poate realiza o comunicare cat mai eficienta cu utilizatorul, cum se poate crea o comunitate in jurul brandului si ce alte avantaje le vor fi oferite clientilor concomitent cu achizitionarea produsului dorit.

Elaborarea unei strategii de optimizare are ca punct de plecare identificarea cuvintelor cheie grupate pe topice. Una din greselile frecvente intalnite in procesul de optimizare este tocmai lipsa acestui pas esential si a organizarii site-ului in functie de topicele stabilite.

Implementarea unei strategiei de optimizare SEO potrivita in raport cu expresiile cheie corespunzatoare fiecarei etape va avea ca beneficii: imbunatatirea comunicarii cu potentialii client, recunoasterea brandului, cresterea traficului organic pe website si cresterea ratei de conversie.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati in domeniul optimizarii SEO, te invitam sa te abonezi la newsletterul nostru! Ne poti contacta, telefonic sau prin mail, daca doresti mai multe informatii sau daca ai un site pe care doresti sa il optimizezi.

Resurse: https://en.wikipedia.org/wiki/Keyword

#Cuvinte cheie seo

Web Designers Alley

Agentie de web design si promovare online. Articole despre: web design, creare website profesional, realizare magazin online, servicii optimizare SEO, ce inseamna SEO, campanii Google Ads si campanii Facebook Ads,

Articole recente:

Call Now Button