Firma de hosting – Top 4 criterii de selectie

Cum alegem corect firma de hosting? Fie ca este vorba de un site de prezentare, de un blog sau de un magazin online alegerea unei firme de hosting este o decizie importanta. Afla din acest articol care sunt aspectele esentiale asupra carora trebuie sa te informezi.
firma de hosting

Firma de hosting – elemente pe care este recomandat sa le ai in vedere atunci cand alegi serviciul de gazduire web

 

Fie ca este vorba de un site de prezentare, de un blog sau de un magazin online alegerea unei firme de hosting este o decizie importanta. Este recomandat sa tinem seama de cateva elemente importante:

#1  Ce fel de serviciu de gazduire web avem nevoie?

In functie de specificul activitatii si de obiectivele afacerii tale poti alege cel mai convenabil pachet care sa iti ofere o prezenta de calitate in online, bounce rate scazut si conversii numeroase. Exista mai multe variante de web hosting: Virtual Private Server, Hosting Shared, Hosting pe server dedicat, sunt variantele cele mai populare.

Virtual Private Server sau VPS –  prezinta cel mai bun raport calitate/pret. Ofera acces nelimitat asupra serverului, acces la root, numar nelimitat de domenii gazduite si multe alte beneficii.

Hosting Shared – este una dintre cele mai populare solutii de hosting, iar preturile sunt extrem de convenabile. In cazul acestui tip de hosting imparti practic spatiul pe server cu alte firme. Ai acces doar la contul tau de hosting care este croit pe masura nevoilor tale.

Hosting pe server dedicat – este o optiune avansata care iti confera avantajul ca nu mai imparti resursele serverului cu alte firme. Costurile sunt ridicate, dar obtii in schimb un plus de fiabilitate si siguranta.

 

#2  Firma de hosting iti asigura asistenta 24/24?

 

Este esential ca firma de web hosting pe care o alegi sa iti puna la dispozitie un serviciu de asistenta 24 de ore din 24. De asemenea, si serviciul suport clienti este important. Raspunde rapid solicitarilor tale? Ai un site care iti aduce bani, nu iti poti permite nefunctionalitati. Problemele, daca apar, trebuie rezolvate in cel mai scurt timp.

 

#3  Calitatea si performanta serviciului de gazduire

 

Firma de hosting pe care o alegi trebuie sa iti permita sa setezi orice adresa de mail alegi pentru domeniul tau, sa iti ofere posibilitatea sa poti seta un autoresponder si sa iti ofere solutii antispam fiabile.

 

#4  Firma de hosting trebuie sa iti asigure securitatea datelor

 

Orice firma serioasa de hosting iti va pune la dispozitie o gama variata de certificate de securitate SSL care sa asigure securitatea datelor si informatiilor transmise. Aceste certificate sunt absolut necesare pentru a proteja traficul de date si pentru a asigura protectie impotriva atacurilor de pshishing. Ce reprezinta certificatele de securitate si de ce sunt ele necesare puteti citi pe blogul nostru in articolul dedicat acestora.

Nu accepta sa platesti pentru variante de hosting care iti ofera spatiu nelimitat pe disk. Specialistii nostri te asista in a vedea exact ce spatiu ai nevoie, tocmai in ideea de a nu plati ceva ce nu vei folosi niciodata. Iar daca va fi cazul, vei putea upgrada.

Fereste-te de promisiunea unui trafic nelimitat de date. Asa ceva nu exista, orice se consuma se plateste. Cu cat tu consumi mai mult, cu atat factura pe care firma de hosting o plateste mai departe va creste.In final vei primi o factura uriasa pentru depasirea trasferului de date nelimitat.

C-panelul iti convine? Pentru ca tu vei  in principal cel care il va opera, arunca o privire.

Si o ultima recomandare: asigura-te ca ai  acces  FTP, PHP, Perl, SSI, .htaccess, SSH, MySQL si Cron. Sunt firme de hosting care iti vor percepe sume de bani suplimentare pentru a te lasa sa instalezi aceste scripturi desi ele sunt printre cele mai populare limbaje de programare pe net.

Doresti sa afli mai multe despre serviciile de hosting ale Web Designers Alley? Acceseaza pagina de servicii gazduire web.

Resurse suplimentare: https://rockcontent.com/blog/how-to-choose-a-web-host/

#Firma de hosting # Servicii gazduire

Web Designers Alley

Agentie de web design si promovare online. Articole despre: web design, creare website profesional, realizare magazin online, servicii optimizare SEO, ce inseamna SEO, campanii Google Ads si campanii Facebook Ads,

Articole recente:

Call Now Button