Site de vanzari – 4 sfaturi utile pentru imbunatatirea User Experience

Scopul oricarui business este sa aduca profit iar site-ul este cartea ta de vizita. Un website usor de navigat, intuitiv si cu elementele cheie bine plasate te va pozitiona mult inaintea competitorilor. Rezultatul? Profiturile tale vor creste considerabil.
vreau sa fac un site de vanzari

„Vreau sa fac un site de vanzari” – prima dorinta a oricarui investitor. Dar ce presupune un site care vinde?

 

Asa cum demonstreaza un studiu recent al American Marketing Association un website care vinde este un website centrat pe client.

Este important de inteles inainte de toate: cine sunt clientii mei, dupa ce criterii navigheaza pe site, cum iau decizia de cumparare, ce asteptari au atunci cand cumpara.

Alaturi de calitatea produselor oferite si de politica de preturi, pentru a ne asigura succesul deplin si pozitia de lider de piata pe segmentul pe care activam, este recomandat sa ne indreptam atentia si asupra modului in care are loc interactiunea dintre website si client.

 

4 sfaturi pentru a imbunatati user experience

 

#1 Atunci cand vreau sa fac un site de vanzari trebuie sa am in vedere in primul rand functionalitatea site-ului:

  • Clientii tai pot identifica rapid produsul pe care il cauta?
  • Navigarea este facila?
  • Userii gasesc  informatiile de care au nevoie, fara sa piarda timp?
  • Se pot inregistra / loga in cont cu usurinta?
  • Check-out-ul  este unul prietenos?

#2 Ce parere ai despre comunicare si emotii:

Acest website ma intelege ( vorbeste pe limba mea): construiti informatia in functie de segmentul de audienta caruia va adresati pentru a construi un positive feeling. Uneori este necesat un limbaj popular, mai putin sofisticat. Alteori este imperativa folosirea unui limbaj tehnic de specialitate. Important este ca ceea ce ai de transmis catre audienta ta sa tina seama de cum este aceasta obisnuita sa inteleaga informatia.

Ii pasa de mine (ma asculta, ma sfatuieste): comunicarea cu utilizatorul este cea mai importanta. Nu neglija importanta comentariilor la articolele de blog, la cele din social media, parerile pe care audienta ta le are despre produsele / serviciile tale, fiindca asa poti intelege ce isi doresc clientii tai. Raspunde-le de fiecare data, asculta-i, sfatuieste-i, numai asa vei putea construi o comunitate puternica in jurul brandului tau.

Aspecte pe este recomandat sa le ai in vedere:

  • Pot clientii tai transmite feedback si primi raspuns intr-un timp rezonabil?
  • Exista o linie telefonica de suport clienti?
  • Exista sectiunea de intrebari si raspunsuri?

#3 Vreau sa fac un site de vanzari, cum abordez partea de siguranta si incredere a utilizatorilor

  • Datele lor personale sunt in siguranta?
  • Isi pot salva datele cardului bancar in deplina securitate?
  • Exista recenzii pozitive care sa adevereasca ca site-ul tau este de incredere?

#4 Despre respectarea promisiunilor facute:

  • Primesc exact produsele pe care le-am comandat
  • Livrarile se fac in termenul convenit
  • Site-ul  respecta politicile afisate
  • American Marketing Association subliniaza faptul ca este necesara o munca de cercetare permanenta. Interactiunea dintre cumparator si site are un caracter dinamic, suporta modificari de la perioada la perioada.

Un website de succes va tine cont de client, de feedbackurile oferite de acesta si  isi va modifica structura corespunzator. Atunci cand esti la inceput de drum si te gandesti „vreau sa fac un site de vanzari” primul pas este conceptia tehnica. La fel de importanta este adoptarea unei strategii de marketing eficiente. In functie de politicile de vanzare pe care le vei aplica, potentialii tai clienti vor avea o experienta placuta sau mai putin placuta.

Porneste intotdeauna de la ideea ca serviciul in sine este mai important decat produsul. Degeaba ai produse de calitate daca descrierile nu sunt pe intelesul clientilor tai. Daca nu exista comunicare pentru ca acestia sa poata obtine intr-un timp rezonabil informatiile de care au nevoie. Degeaba ai preturi bune daca arhitectura navigationala este una complicata si produsul cautat se pierde intr-un ocean URL-uri.

In speranta ca articolul nostru v-a fost de folos, va multumim pentru timpul acordat si va invitam sa cititi si alte articole pe teme de marketing din blogul nostru.

Referinte: American Marketing Association

#vreau sa fac un site de vanzari

Web Designers Alley

Agentie de web design si promovare online. Articole despre: web design, creare website profesional, realizare magazin online, servicii optimizare SEO, ce inseamna SEO, campanii Google Ads si campanii Facebook Ads,

Articole recente:

Call Now Button